Sistema - Brug & rengøring

BRUG & RENGØRING AF SISTEMA

Sistema produkter kan bruges igen og igen ved korrekt anvendelse og håndtering. Inden du bruger dit sistema produkt første gang, anbefaler vi du fjerner evt. labels og vasker produktet i hånden eller i opvasker. Hver kategori af Sistemas produkter er designet til et specifikt formål og korrekt anvendelse og rengøring er specificeret under hver serie - se vejledning for dit Sistema produkt her

 

Sistema forsegling

De fleste af Sistemas fødevarebeholdere har en forsegling, der sikrer at fødevareindholdet forbliver friskere længere, men de er ikke 100% luft- eller lækage tætte, medmindre det er anvist på produktet. 


Ved transport

Hvis din Sistema beholder indeholder væske, anbefaler vi altid, at den er vendt med bunden nedad ved opbevaring og transport.

 

Opvarmning i microovn

For at undgå misfarvning eller "smeltning" anbefaler vi ikke at opvarme mad som tomatbaserede saucer, rødbeder, karryretter eller mad med et højt fedtindhold eller et højt sukkerindhold. Olieholdig mad bliver meget varm i mikroovnen og der kan deraf opstår ”smeltninger" i siderne. Denne problematik er gældende for alle plastik bøtter som anvendes i mikroovn. Ved opvarmning anbefaler vi at tage Sistema bøtten ud hver 30 sek. og røre i maden for at undgå smeltninger. Denne anbefaling er gældende for alle Sistema produkter der kan bruges i mikroovn.

Har din Sistema allerede have taget farve fra fødevarer, eller fået smeltninger er dette ganske ufarligt og du kan stadig trygt bruge dit Sistema produkt.

 

Ønsker du at blive forhandler af Sistema så klik her

For flere tips henviser vi til Sistemas FAQ side her

Rengøring af sistema bøtter

Sådan gør du - rengøring af sistema mad beholdere

Alle sistema plast beholdere tåler almindelig opvaskemaskine op til 70 grader. Vi anbefaler, at produkterne altid lægges i øverste hylde. 
Hvis du er i tvivl om hvad der er gældende for dit sistema produkt, er dette indikeret med ikoner på hver vare, der viser, om de er fryser, mikroovn eller opvaskemaskine sikre. 

 

Kan du ikke se ikonerne på dit produkt kan du finde informationen under hver produktkategori her

 

Forsøg ikke at skille din madkasse eller bøtte ad, mere end anvist i vejledning for rengørning. Beholderen kan tage skade, knække og miste sin funktion. Dette er særlig gældende for sistema bento madkasse.


Er din sistema bøtte meget beskidt kan du fylde den halvt op med sæbevand og børste det værste af, inden den kommer i opvaskeren.

Rengøring af sistema flasker

Vejledning - rengøring af drikkedunke fra sistema

Du kan se på den enkelte drikkeflaske, om den tåler opvaskemaskine. Hvis din drikkeflaske ikke tåler opvaskemaskine, bruges en flaskerenser for at være sikker på, at få den rengjort grundigt i bunden.
Lad flasken lufttørre efter rengøring dvs. stil den lodret med bunden op, og op af noget, så den vipper lige nok, til at der kommer luft ind i halsen på drikkedunken.


For ydeligere info om et specifik produkt, henviser vi til sistema egen vejledning for rengøring her

 

Vær opmærksom på også, at få rengjort drikkedunkens tud, så den ikke samler bakterier.

Se video for rengørning af Twist n' Sip tud - Version 1

Se video for rengørning af Twist n' Sip tud - Version 2

Se video for rengørning af Twist n' Sip tud - Davina

Korrekt brug af Tritan flasken

Vejledning - sådan lukkes sistema Tritan flasker korrekt

Alle sistema Tritan drikkeflasker er 100% tætte. Opleves utæthed kan det skyldes ukorrekt brug af lukke mekanismen.

Ved korrekt brug af Sistemas Quick Flip Bottle med sugerør, skal man starte med at fylde flasken uden låg. Herefter lader man låget være åbent når man påsætter det og lukker låget som det sidste ellers kan der dannes undertryk. Se video

Ved Tritan Active, Flip, Infusion og Swift kræves det at låget trykkes hårdt ned for at være 100% tæt. Trykker man den ikke helt ned kan man opleve den drypper når man ryster den. Det har ingen betydning for tæthed hvis der er mellemrum mellem flaske og låg så længe den er trykket godt ned. Ved vedvarende voldsom rysten vil man kunne fremtvinge enkelte dryp.

Se video
Tritan flasken anbefales til voksne og store skolebørn (+ 10 år) som har nemmere ved at trykke låget helt ned.

Fjern misfavning & lugt

Sådan gør du - fjernelse af pletter og lugt i sistema efter mad

Misfarvning er ikke farligt og du kan trygt bruge din sistema aligevel. En hurtig løsning mod misfarvning er dog at ligge din sistema i solen. De kraftige UV-solstråler vil dæmpe eller fjerne pletterne. Har du brug for mere hjælp mod pletter og lugt så gør således:

 

 1. Skyl indersiden af din sistema med varmt vand for at løsne og vaske eventuelle madrester.

 2. Bland lige dele bagepulver, eddike og citronsaft sammen.
  Bagepulveret hjælper med pletter og lugt, eddike dræber bakterier, og citronsaften fjerner fedt, mens det giver en frisk duft.
   
 3. Påfør blandingen til hele indersiden af din sistema, og lad blandingen være i 20-30 minutter. 
   
 4. Skyl din sistema grundigt med varmt vand.
   
 5. Lad bøtten eller drikkedunken lufttørre, eller tør den med et viskestykke.

Fjern mug & vandpletter

Sådan gør du - fjernelse af mug og vandpletter i din sistema

Bekymret for mug

Nogle gange, selv når du giver det en god rengøring, kan din sistema muligvis have nogle usynlige spor af madrester, der kan give mug. Hvis dette sker kan du ligge din sistema i blød i lidt eddike eller kogende vand for at desinficere.

Flere sistema produkter har en forsejling eller funktion der kan skilles ad for optimal rengørning. Se vejledning for dit produkt her

 

 

Frustreret over vandpletter

Hvis du rengører sistema i opvaskemaskinen, eller lader dem lufttørre, kan du få vandpletter på produktet. De er helt ufarlige, bare ikke så flotte som en krystalklar bøtte eller madkasse. For at slippe af med vandpletter skal du blot polere dine bøtter eller madkasser indvendig med en lille smule madolie. Du kan også undgå vandpletter ved at tørre dem indvendig og udvendig med et viskestykke efter rengøring eller opvasker.