FRA GARAGE TIL FIRMA 

ametsis har eksisteret siden 2008, tæller 18 ansatte med eget lager i Næstved, og er ejet i fællesskab af Maja Larsen og Brian Hansen.   

Virksomheden startede da Brian ved et rent tilfælde, opdagede sistema under en rejse. Herefter arbejdede Maja og Brian på at undersøge muligheden for, at bringe produktet til det danske marked. Sistema var nogle af de første i verden til at producere plastikprodukter uden BPA, men havde dog et prispunkt, som var højere end konkurrerende produkter. Dog troede Maja og Brian så meget på produktet, at de stiftede firmaet High Trading, og købte i 2008 en 20 fods container med Sistema produkter, som de opbevarede i Brians garage.   

Efter et par hårde år med salg til private, viste den første erhvervskunde sig. Dette gjorde udslaget for en anden forretningsplan – nemlig kun at fungere som distributør og kun sælge til forhandlere i Danmark. I 2012 blev High Trading den officielle skandinaviske distributør, og skiftede navn til sistema scandinavia. Samtidig flyttede firmaet i større lokaler og ud af Brians garage. 

Grundet vækst blev lokalerne hurtigt for små, og Maja og Brian købte en nedlagt fabrik som de istandsatte til kontor og 13000 m2 lager. Samme år sælges halvdelen af sistema scandinavia til sistema i New Zealand. Ikke længe efter det, bliver producenten sistema solgt til Newell Brands, men sistema scandinavia var ikke en del af salget.Derfor købte Maja og Brian firmaet tilbage, og fortsatte som distributør som hidtil. Navnet på virksomheden skulle ændres, og derfor var det helt naturligt at kalde det for ametsis, som er sistema stavet bagfra. I dag tæller sortimentet ikke kun sistema men også andre produkter til husholdningen.

August 2008

FØRSTE CONTAINER FRA SISTEMA High Trading bliver stiftet og første 20 fods container ankommer august 2008 med Sistema produkter til videresalg, der opbevares i Brians garage.

Aug 2019

UDVIDELSE AF SORTIMENT Efter tilbagekøbte åbnes op for muligheden for at distribuerer og tilbyde andre produkter og Liv Wise, som er 100% belgisk, bliver en del af sortimentet med deres lækre og funktionelle produkter til køkken og bar.

Februar 2010 

SUCCES MED SISTEMA PRODUKTER Efter et par hårde år med salg til private deltages i første Formland detailmesse, som for alvor får gang i salget af Sistema produkter til danske forhandlere.

September 2019

STASHER BAG PRODUKTER I SORTIMENT Med fokus på mindre plastikforurening og en mere bæredygtig verden, bliver Stasher Bag nu en del af sortimentet som et genanvenligt alternativ til plastposer.

Marts 2012

NAVNESKIFT High Trading skifter navn til Sistema Scandinavia, og opnår eneret på salg af Sistema i hele Skandinavien. Virksomheden flytter i større lokaler og lagerfaciliteter, og modtager nu kun 40 fods containere.

Oktober 2020

DREAMFARM PRODUKTER I SORTIMENT Med stor fokus på kvalitet, design og funktion udvides forretningen med en række nye og spændende produkter fra det Australske mærke Dreamfarm.

Januar 2015

EGET KONTOR OG LAGER Firmaet køber en 13.000 m2 gammel fabrik og renoverer den, så den danner rammerne for eget kontor og lager. Halvdelen af Sistema Scandinavien bliver solgt til Sistema og bliver derved en integreret del af producenten Sistema.

Januar 2023

NY BRANDS KOMMER TIL Igen har vi fokus på kvalitet og ser et marked for Contigo i norden, sammen med dejlige dufte fra Yankee Candle, se vi frem til at vi kommer op i helt nye gear med vores samarbejdspartner.

 Juni 2016

SISTEMA SCANDINAVIA BLIVER TIL AMETSIS Producenten sistema bliver solgt til Newell Brands, hvor sistema scandinavia ikke indgår i aftalen. Firmaet tilbagekøbes af Maja og Brian og bliver derved igen Scandinavisk distributør af sistema. Som nyt firmanavn vælges ametsis der er sistema stavet bagfra.